Jump to Navigation

Директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи на Република Македонија (АКАЗУМ) одржа работна средба со директорката на Агенцијата за акредитација на Република Србија (АЗУС), д-р Радољупка Радосавлевиќ.

 

Во периодот 12-13 март 2015 година во Анкара, Република Турција се одржа “2nd EBM Symposium and 4th National HTA Forum” и “1st Eurasian Health Technology Assessment Forum” на кој беа поканети

Во периодот 08-18 јуни 2015 година Директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација ја посети тренинг обуката за мониторинг и евалуација International Program for Development Evaluation Training
(IPDET) каде што се стекна со нови сознанија за процесот на мониторинг и евалуација.

За дваесет и вториот број на списанието “Вокс Медици” (Vox Medici), директорката на Агенцијата за квалитет и Акредитација на здравствените установи во Република Македонија, проф д-р. Елизабета Зисовска беше интервјуирана на тема

Посета на тренинг обуката за мониторинг и евалуација International Program for Development Evaluation Training (IPDET)

Во периодот 08-18 јуни 2015 година Директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација ја посети тренинг обуката за мониторинг и евалуација International Program for Development Evaluation Training (IPDET) каде што се стекна со нови сознанија за процесот на мониторинг и евалуација.

 

Воспоставена соработка со Canada Accreditation International

На 18 и 19 јуни 2015 година Директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени оствари средба со Мartin Ducharme, Director, International Business development Canada Accreditation International во Отава, каде што беше договорена соработка на повеќе полиња, особено поради фактот што националните стандарди се базирани канадските. Разговарано беше за фокусирана комуникација на таргет теми во наредниот период и припрема на заедничка апликација за грант за развој на Агенцијата, под менторство на CAI.

Учество во надворешното оценување на Клиничката болница "Др Драгиша Мишовиќ" во Белград

На покана на Директорката на Агенцијата за акредитација на Република Србија д-р Снежана Маниќ, во надворешното оценување на Клиничката болница „Др Драгиша Мишовиќ“ учествуваа Директорката проф. д-р Елизабета Зисовска и Лирим Исахи од Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи.

 

Присуство на стручен семинар на тема „Денови на квалитет во здравството“ во Сарајево, Р.Босна и Херцеговина

На покана на Директорот на Агенцијата за квалитет и акредитација во здравството (АКАЗ) д-р Ахмед Ново, претставници од Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи на Република Македонија, проф.д-р Елизабета Зисовска, и м-р Едита Исахи, присуствуваа на стручен семинар на тема „Денови на квалитет во здравството“ во Сарајево, Република Босна и Херцеговина во периодот 15-16 декември 2014 година.

 

Pages

Subscribe to Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи RSS


Агенција за квалитет и акредитација на здравствени установи

 

Улица: Гоце Делчев бр.8, зграда МТВ, спрат 13

Телефонски број: 02/3120-545 

                          

Документи

Услуги

Акредитација

Copyright © 2015 akazum.gov.mk

 

 

Содржините на оваа страница можат да се објавуваат

без посебна дозвола со наведување на изворот.

by Dr. Radut