Jump to Navigation

Директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи на Република Македонија (АКАЗУМ) одржа работна средба со директорката на Агенцијата за акредитација на Република Србија (АЗУС), д-р Радољупка Радосавлевиќ.

 

Во периодот 12-13 март 2015 година во Анкара, Република Турција се одржа “2nd EBM Symposium and 4th National HTA Forum” и “1st Eurasian Health Technology Assessment Forum” на кој беа поканети

Во периодот 08-18 јуни 2015 година Директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација ја посети тренинг обуката за мониторинг и евалуација International Program for Development Evaluation Training
(IPDET) каде што се стекна со нови сознанија за процесот на мониторинг и евалуација.

За дваесет и вториот број на списанието “Вокс Медици” (Vox Medici), директорката на Агенцијата за квалитет и Акредитација на здравствените установи во Република Македонија, проф д-р. Елизабета Зисовска беше интервјуирана на тема

Работна средба со претставници на Агенцијата на акредитација на Република Србија

Директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи на Република Македонија (АКАЗУМ) одржа работна средба со директорката на Агенцијата за акредитација на Република Србија (АЗУС), д-р Радољупка Радосавлевиќ.

 

Учеството на вториот симпозиум за МБД, 4-от за HTA и првиот евроазиски форум за HTA, Анкара, Република Турција

Во периодот 12-13 март 2015 година во Анкара, Република Турција се одржа "2nd EBM Symposium and 4th National HTA Forum" и “1st Eurasian Health Technology Assessment Forum” на кој беа поканети Директорите на Агенциите за акредитација, експертите од областа на Проценка на здравствената технологија и практикувањето на медицина базирана на докази.

 

Симпозиум на тема “Дезинфекција и стерилизација согласно стандарди” во Охрид, Р.Македонија

На ден 29,30-05.2015 год. во Охрид, Р.Македонија, под покровителство на Асоцијацијата за дезинфекција и стерилизација на Р.Македонија беше одржан Првиот Интернационален Симпозиум на тема „Дезинфекција и стерилизација согласно стандарди“. На покана на организаторот од страна на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи на Република Македонија присуствуваа тројца претставници: проф.д-р Елизабета Зисовска, директор на АКАЗУМ, и стручните соработници Лирим Исахи и  м-р Едита Исахи.

Учеството на вториот конгрес по Превентивна Педијатрија на тема „Медицина базирана на докази“

Во периодот од 3-5 април 2015 година во Крагуевац, Република Србија, се одржа вториот конгрес по Превентивна Педијатрија на тема "Медицина базирана на докази" на кој беа поканети и вработени од Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи во Република Македонија, каде како поканет предвач беше проф д-р Елизабета Зисовска, директор на Агенцијата.

На конгресот по Превентивна Педијатрија учество зедоа експерти од областа на практикувањето на медицина базирана на докази во педијатријата. Предавања имаше од локални експерти, и предавачи од странство.

Pages

Subscribe to Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи RSS


Агенција за квалитет и акредитација на здравствени установи

 

Улица: Гоце Делчев бр.8, зграда МТВ, спрат 13

Телефонски број: 02/3120-545 

                          

Документи

Услуги

Акредитација

Copyright © 2015 akazum.gov.mk

 

 

Содржините на оваа страница можат да се објавуваат

без посебна дозвола со наведување на изворот.

by Dr. Radut