Огласи

Конкурси

Соопштенија

Доделување на сертификат за акредитација на ЈЗУ Универзитетска клиника за Инфективни и фебрилни состојби-Скопје

09.11.2023
Вд. Директорот на АКАЗУМ, Фуркан Болеци присуствуваше на церемонијата на доделување на сертификатот за акредитација на ЈЗУ Универзитетска клиника за Инфективни и фебрилни состојби-Скопје

Претставникот на Агенцијата за акредитација на здравствени установи во Република Србија, оствари работна посета во АКАЗУМ

09.11.2023
Претставникот на Агенцијата за акредитација на здравствени установи во Република Србија, господин Владо Давковски оствари работна посета во Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи на Република Северна Македонија.

Директорот на АКАЗУМ во официјална посета на Република Турција

09.11.2023
Директорот на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи , Фуркан Болеци беше во официјална посета на Република Турција. При посетата беа остварени  официјални посети во Министерството за здравство на Република Турција, како и беше одржан состанок во Коџаели со здравствениот директор др. Јуксел Пехлеван.

Се спроведе постака на надворешно оценување во ЈЗУ УК за инфективни и фебрилни состојби - Скопје

02.10.2023
На ден 26, 27 и 28 септември  2023 година  во ЈЗУ Универзитетска клиника за инфективни и фебрилни состојби-Скопје, од страна на  овластени надворешни оценувачи се спроведе постака на надворешно оценување

Работен состанок со директорот на ЈЗУ УК за торакална и васкуларна хирургија д-р Неџат Јакупи

02.10.2023
Директорот на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи Фуркан Болеци одржа работен состанок со директорот на ЈЗУ Универзитетска клиника за торакална и васкуларна хирургија д-р Неџат Јакупи.

АКАЗУМ подели преведени и печатени промотивни материјали (постери) во Здравствените установи

19.09.2023
По повод светскиот ден за безбедност на пациентите, 17ти септември со поддршка на Секретаријатот на SEEHN, АКАЗУМ подели преведени и печатени промотивни материјали (постери) во Здравствените установи, со цел да придонесе кон подигање на свеста за безбедноста на пациентите, како и за унапредување на безбедноста на здравствена грижа во целина.

Заедничка изјава по повод светскиот ден на безбедноста на пациентите

15.09.2023
По повод Светскиот ден на безбедноста на пациентите за 2023 година, 17 септември 2023 година Здравствената мрежа на Југоисточна Европа (SEEHN) и SEEHN Регионалниот здравствен развоен центар (RHDC) за акредитација и континуирано унапредување на квалитетот на здравствената заштита

Одржана глобална конференција по повод светскиот ден за безбедност на пациентите

15.09.2023
Претставникот на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи Лирим Исахи, учествуваше на настан организиран од СЗО кој се одржа на 12 и 13ти септември во седиштето на СЗО за Европа ви Женева.