Огласи

Конкурси

Соопштенија

Состанок со директорот на ЈЗУ УК за Инфективни болести и фебрилни состојби

26.01.2023
На ден 24-01-2023 година во просториите на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи директорката, д-р Мерхал Исмаили и претставници на Агенцијата остварија состанок со организацискиот директор на ЈЗУ УК за Инфективни болести и фебрилни состојби - Скопје

Годишен извештај 2022

31.12.2022
Годишен извештај за тековниот статус на активностите на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи и тековен статус на процесот на акредитација на здравствените установи во Република Северна Македонија за 2021 година

СЗО оствари средба во просториите на агенцијата со директорката д-р Мерхал Исмаили на АКАЗУМ

12.12.2022
Во рамките на мисијата на СЗО во периодот 12-16 Декември 2022 година која спроведува Техничка мисија во областа на Безбедност на пациентите и квалитет на здравствената заштита, претставниците на СЗО, Г. Тино Марти (Центар за квалитет на нега на СЗО во Атина) и Г. Волтер Фонсека (Меѓународен експерт на СЗО) остварија средба во просториите на агенцијата со директорката д-р Мерхал Исмаили на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи...

Доделување на сертификат за акредитација на ЈЗУ Универзитетска клиника за гинекологија и акушерство - Скопје

30.11.2022
Директорката на АКАЗУМ, д-р Мерхал Исмаили присуствуваше на церемонијата на доделување на сертификатот за акредитација на ЈЗУ Универзитетска клиника за гинекологија и акушерс...