Огласи

Конкурси

Соопштенија

АКАЗУМ одржа работен состанок со Директорката на ЈЗУ Завод за рехабилитација на слух, говор и глас -Битола

29.09.2022
Претставниците на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи на Република Северна  Македонија на ден 28-09-2022 година одржаа работен состанок со Директорк...

АКАЗУМ оствари средби со неколку од Приватните Здравствени установи

15.03.2022
Во изминативе денови остваривме средби со неколку од Приватните Здравствени установи  и тоа  ”Систина Офталмологија- Скопје”,  “One Hospital- Тетово”,  “Санте Плус- Скопје” и  “Европска очна болница- Скопје”.

Постигнат договор за намалување на цената за акредитација на приватните здравствени установи

23.02.2022
На денешниот работен состанок одржан во министерството за здравство, помеѓу директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи Мерхал Исмаили, претставникот Лирим Исахи и заменик министерот за здравство доц. д-р Владимир Рендевски, на кој учествуваше и директорката на Државниот санитарен и државен инспекторат д-р Ирина Бухова, е постигнат договор за намалување на цената за акредитација на приватните здравствени установи, соопштија од министерството за здравство.

Известување до ординации од Примарна здравствена заштита

17.02.2022
Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи Ве известува дека започнува со акредитација на ординации од Примарна здравствена заштита, односно ординации по општа/семејна медицина, ординации по педијатрија и ординации по гинекологија и акушерство.

Директорката на АКАЗУМ беше во посета на ЈЗУ Завод за рехабилитација на слух, говор и глас - Скопје

15.02.2022
На ден 15.02.2022 година Директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи на Република Северна Македонија-АКАЗУМ беше во посета на ЈЗУ Завод за рехаби...

Годишен извештај 2021

31.12.2021
Годишен извештај за тековниот статус на активностите на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи и тековен статус на процесот на акредитација на здравствените установи во Република Северна Македонија за 2021 година